20 keping biskut cream crackers
4 cawan susu segar
9 keping cheese
200 grm tepung gandum
1 sudu perisa choc emolco
1 cawan gula
4 cawan susu segar
9 keping cheese
200 grm tepung gandum
1 sudu perisa choc emolco
1 cawan gula
Cara nak buat :
√…Rendam biskut crackers dengan 1 cawan susu.
√…Bancuhkan tepung bersama 3 susu segar dan gula. Kacau rata sehingga gula hancur.
√…Masukkan perisa choc emolco.
√…Adun sebati, jika berbiji, ditapis supaya adunan cantik.
√…Panaskan oven
√…Layerkan loyang pembakar sengan minyak atau butter.
√…Tuangkan sedikit adunan pertama, lapiskan dengan biskut cream crackers yang di rendam tadi berselang seli dengan cheese. Akhir sekali tutup dengan baki adunan. (saya guna size 8 X 8)
√…Bakar selama 45 minit menggunakan api bawah dengan suhu 170.
Selamat Mencuba...
Nampak sedap....
ReplyDelete