Mencari kelainan rasa dan selera memang susah bagi aku yang memilih untuk makanan masuk ke tekak.
Petang ni mengetest roti telur perasa baru.
Roti telur tandoori masala.
Roti telur tandoori masala.
1/2 buku roti ( apa jua jenis roti )
3 biji telur
1 sudu rempah tandoori masala
1 sudu teh garam.
3 biji telur
1 sudu rempah tandoori masala
1 sudu teh garam.
√…Pukul telur hingga kembang.
√…Masukkan garam.
√…Masukkan rempah tadi dan pukul lagi.
√…Celup roti yg di potong tu dan goreng menggunakan api sederhana kecil.
√…Makan dengan kuah kari ayam...tak kisah lah korang nak mkn dgn kuah jenis apa.... dengan sos cili pun dah ok
√…Masukkan garam.
√…Masukkan rempah tadi dan pukul lagi.
√…Celup roti yg di potong tu dan goreng menggunakan api sederhana kecil.
√…Makan dengan kuah kari ayam...tak kisah lah korang nak mkn dgn kuah jenis apa.... dengan sos cili pun dah ok
Selamat Mencuba...
Aku guna rempah tandoori masala yang ini. Ada di jual di kedai borong kurma shah alam. |
kreatif... ada masuk rempah masala lagi... kalau nak kena tekak saya kena campurkan sambal belacan dalam telur atau sambal nasi lemak... lepas tu goreng roti tu... jadi roti telur
ReplyDeletesaya tibai mana yg ada je. Nest time nak try lah plak masukkan sambal bilis.. tq kongsi idea.sib baik ada masak kari tengahari. tu yg bleh cicah dengan kuah kari.
DeleteDan nampak sedap pun...
ReplyDeletejemput mkn...tapi dah langsai...hahahaha
Delete