Thursday, November 27, 2014

Kordial Ajaib Pemangkin Penyembuhan


Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? – Kajian Saintifik Membuktikannya.

Kajian saintifik mendapati pengambilan RESVERATROL mampu membantu meningkatkan tenaga, mengurangkan kandungan gula dalam darah, anti-keradangan, bahan anti-kanser selain mampu mengawal berat badan.

1. Apakah itu RESVERATROL?Sumber: http://www.resveratrol.com/what-is-resveratrol/

Resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkesan yang dihasilkan oleh tumbuhan. Resveratrol juga merupakan sejenis polifenol yang biasa ditemui dalam wain merah. Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, Universiti Ohio, AS, pada tahun 1997 membuktikan kejayaan resveratrol menyekat pembahagian sel-sel kanser di peringkat selular.

2. Manfaat Resveratrol:
*merencatkan sel kenser daripada serius
*mengurangkan pelekatan antara platlet (respon anti radang)
*menghalang pengoksidaan LDL
*melindungi peparu daripada kerosakan DNA dan kematian sel
*melindungi saraf
*menghalang virus herpes jenis 1 & 2 dari membiak
*anti penuaan
*merncatkan pembiakan H.pylori
*melindungi kerosakan pada bahagian otak
*melindungi luka akibat daripada radiasi
*melindungi jantung
*mencegah kanser prostat, pankreas, gastrik & tiroid


3. Kajian Saintifik terhadap khasiat RESVERATROL:
( boleh lihat pada gambar yang di sertakan)

4. Apakah itu Vivix?


Vivix ialah sejenis minuman campuran botani, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

**sumber dari website Shaklee.

5. Apa yang hebatnya tentang Vivix Shaklee?
Fakta 1: Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Fakta 2: Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Fakta 3: Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4: Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.

*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foodsTestimoni Vivix Terhadap Kencing Manis - Kes Abg Ipar Saya Sendiri.Alhamdulillah... setelah 10 bulan berlalu, Abg Ipar saya telah kembali pulih dan dapat bekerja semula.

Untuk mendapatkan cadangan vitamin bagi pesakit diabetes :
Klik Sini

No comments:

Post a Comment

Nuffnang Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...