Saturday, November 29, 2014

Kentut Di Luar Jangkaan


Seharian dari pagi aku tersiksa sebab tiba-tiba mual, muntah, pening kepala, sakit perut dan tak boleh kentut.

Sure korang rasa lucu kan bila kata "aku tak boleh kentut" korang tau nikmat kentut kan....
Lepas kentut......perghhhh syorga... Lega.
Siksa rasa bila kembung perut dan masuk angin.

Semua makanan yang di makan akan tertolak keluar balik. Nasib baik sempat ke jamban. Kalau tak.... Memang bertabur atas lantai je.

Ni aku nak kongsi sedikit penawar yang selalu mak aku buat untuk melegakan angin.
Bahannya cuma lada putih dan bawang putih.

Lada putih ditumbuk halus ikut suka korang ler berapa banyak, selalu buat segenggam.

Bawang putih dua ketul ( sorry aku tak tau panggil apa yg seketul besar tu...bukan biji-biji)
Hantam je lah, janji korang faham. Bawang tu di bakar, dulu masa zaman dapur kayu,  senang je...masukkan kambus dlm abu bara tu kejap. Sekarang masuk je dalam oven.

Lepas tu lenyek-lenyek bawang putih tu kasi hancur, dan gaul dengan lada putih tadi. Sebatikan dan gentel kecik-kecik macam dalam gambar, dan bakar dalam oven semula. Tujuannya biar tahan lama dan tak berkulat.

Lepas makan dalam 20 biji dan add on sekali peppermint ginger shaklee 3 biji..... Wahhhhh..... Beso beb kentut nya.... Legaaaaa.....
Rasa mual-mual dan pening kepala sebab masuk angin dah mulai susut.

Syukurlah perut sexy aku terselamat....

4 comments:

Nuffnang Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...