Tuesday, April 21, 2015

Kes Pertama Aku Sebagai SID Tahun 2013

Ni kes pertama aku sebagai SID. Pengalaman yang tidak dapat di jual beli. Belaku di depan mata aku sendiri. Dan aku hadapinya dengan tenang berkat sokongan insan-insan tersayang.
Jika Anda berada di tempat saya...????
Adakah anda hanya Menyerah KALAH...??
Bacalah kisah tahun 2013 aku ni....


12 Nov 2013 12.02am
Dapat Msg dari kakak ku yang mengatakan kaki abg ipar nak kena potong disebabkan kuman diabetes menyerang kaki kanannya. Terkejut tenuk aku waktu tu. Terus msg anak buah aku yg merupakan upline shaklee aku minta advice. Dan saranannya sama macam idea aku...Katakan tidak... try ambik Vivix, Zinc dan B Complex.
Aku terus call kakak aku utk menyarankan utk tidak membenarkan tindakan pemotongan kaki kanan abg iparku. Boleh plak kakak aku kata.... dik.... boleh ke sembuh mkn vivix???? Cuak juga waktu tu. Gila kau...aku bukan doktor...malah aku bukan bleh tahu hidup mati orang lain..
Akhirnya kami ambil risiko utk "mencolek" abg ipar dari hospital slim river... tapi dah pakat dengan dojtor hospital tu utk minta surat kebenaran keluar.
13 November 2013.
Janji temu di Klinik Doktor Lim. Abg ipar aku diperiksa teliti dan pembalut luka kakinya di buka.Glupppp!!!!!!..... MasyaAllah... aku lihat sekali imbas...berpinar mata sbb tak ada rupa kaki... Bengkak bernanah seluruh kaki kanannya... Tapak bkaki penuh nanah, tumit, dan atas kaki kanannya...
Doktor Lim panggil aku dan kakakku masuk bilik... peluangnya 50-50. Aku tanya plak..apa yang 50-50 tu... Ringkas je jawapan Doktor Lim.. NYAWA. Sebab kuman diabetes nya dah menyerang buah pinggang, mata dan jantung. Tinggal tunggu masa "burst " je. Nak terduduk ke lantai masatu rasanya. Cuma doktor bagi advice untuk rawat dulu dan selebihnya Berserah Kepada Allah. Doa banyak-banyak. Cuak yang teramat sangat masa ni. Aku dan kakakku salibg berpandangan. Masih sempat kakakku bisikkan kat telinga aku.... dik... akak yakin Vivix Shaklee tu boleh jadi pemangkin kesembuhan. Rasa nak berderai air mata masa tu... Ketabahan kakak aku yg merupakan SID juga yg aku registerkan. Tabah bebeno hatinya.
Sambil tu terdengar jeritan dari dalam bilik rawatan.. huhuhu.. aku dah agak dah. Suara abg ipar aku meraung. Selepas di cuci luka kakinya, dan di picit nanah yg di kaki. Dibalut kembali..tapi nampak masih membengkak kaki abg ipar aku tu.
1.30pm
Sampai di rumah kakakku. Terus sua kan vivix satu sudu besar untuk diminum. Dan sebotol besar air masak diteguk oleh abg ipar aku yg dah pucat lesi... aku nengok pun gerun. Setengah jam selepas itu bagi makan oat dan air suam je dan baru makan ubat doktor bagi.
4.00pm
Pick up abg ipar dan kakak kat rumah dia sebab appoiment dengan doktor jam 5 petang. Dik... kau bawak kereta slow slow... sakit ni weii...abg ipar aku kata. Sesambil tu aku jeling mukanya. Kelihatan kurang dah pucat lesinya.
Dalam bilik rawatan dengar lari raungan abg ipar aku tu. Huhuhu.... sabarkan je lah. Bila keluar aku tanya kakak nurse tu..apa cerita... nanahnya yg di tumit sudah keluar dan keadaanyanya bertambah baik.. syukur alhamdulillah.
14 November 2013
Appoiment Dengan doktor jam 10 pagi. Doktor Lim terkejut dengan perubahan pada kaki abg ipar aku tu. Siao kata Syukur Alhamdulillah. Dan bacaan diabetes nya turun dari 21 menjadi 12.5.
Luka di kakinya mengecut. Terima Kasih Ya ALLAH.
Rawatan susulan sebelah petang pula menunjukkan tinggal sisa nanah masih ada.
Dan yang penting.....Buah pinggang dan jantung abg ipar aku dah mula nampak sembuh serta luka diabetes di kakinya mula mengecut.
Terima Kasih Ya Allah dan doa dari kaum keluarga.. 
Terima Kasih Shaklee.
PZ
0182505230

Nak beli vivix secara online...?

2 comments:

  1. Assalamualaikum.

    Vivix produk premium Shaklee. Walaupun harganya premium, manfaatnya juga sangat premium. Hanya yang sudah mencuba dan merasai sendiri khasiat Vivix akan percaya kebenaran ini. ^_^

    ReplyDelete

Nuffnang Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...